W poszukiwaniu smacznej Łotwy

|

Międzynarodowy Instytut Gastronomii, Culture, Arts & Tourism, wspierany przez Unię Europejską ogłosił w 2017 roku region wokół Rygi, stolicy Łotwy, Europejskim Regionem Gastronomicznym. Czy na Łotwie rzeczywiście istnieje kultura jedzenia? Jest tylko jeden sposób, by się tego dowiedzieć: pojechać tam.

"Łotwa, przez żelazną kurtynę, długo była oddzielona od kultury europejskiej, której jednak była częścią" – opowiada nasz przewodnik Marcus Nation. "Ale od upadku muru berlińskiego i ogłosz...

Widzisz tylko 3% artykułu, pozostałe 97% dostępne jest dla prenumeratorów Przeglądu Bałtyckiego.

Zamów prenumeratę w wariancie Patron, Przyjaciel lub dowolną prenumeratę jednorazową, aby móc przeczytać cały artykuł. Prenumerując Przegląd Bałtycki wspierasz jego rozwój!

Wybierz i zamów już od 5 zł!

Dostęp jednorazowy

Jeśli jesteś prenumeratorem, zaloguj się korzystając z poniższego formularza.


NEWSLETTER

Zapisz się na newsletter i otrzymaj bezpłatną 30-dniową prenumeratę Przeglądu Bałtyckiego!