W poszukiwaniu smacznej Łotwy

|

Międzynarodowy Instytut Gastronomii, Culture, Arts & Tourism, wspierany przez Unię Europejską ogłosił w 2017 roku region wokół Rygi, stolicy Łotwy, Europejskim Regionem Gastronomicznym. Czy na Łotwie rzeczywiście istnieje kultura jedzenia? Jest tylko jeden sposób, by się tego dowiedzieć: pojechać tam.

"Łotwa, przez żelazną kurtynę, długo była oddzielona od kultury europejskiej, której jednak była częścią" – opowiada nasz przewodnik Marcus Nation. "Ale od upadku muru berlińskiego i ogłosz...

Zamów prenumeratę w wariancie Patron, Przyjaciel lub dowolną prenumeratę jednorazową, aby móc przeczytać cały artykuł. Prenumerując wspierasz Przegląd Bałtycki! Przeczytaj dlaczego to ważne »

Świętujemy 9 lat działalności. Z tej okazji mamy dla Ciebie prezent: 30% zniżki na dowolną prenumeratę z kodem 9latPrzegladu.

Wybierz i zamów »

Dostęp jednorazowy

Jeśli już prenumerujesz, zaloguj się.


NEWSLETTER

Zapisz się na newsletter i otrzymaj bezpłatną 30-dniową prenumeratę Przeglądu Bałtyckiego!