„Tradycje kulinarne Finlandii” – o książce Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek

|

Kuchnia fińska jest mało znana za granicą, także w Polsce wiemy o niej bardzo niewiele. Z powodu tej niewiedzy często uznawana jest za ubogą (wspomnieć można słynną wypowiedź byłego prezydenta Francji Jacquesa Chiraca). Historię i bogactwo kuchni fińskiej przybliża książka „Tradycje kulinarne Finlandii” autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek (Wydawnictwo Hanami).
Książka „Tradycje kulinarne Finlandii” autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek nie jest ani typową książką kulturoznawczą w dzied...

Zamów prenumeratę w wariancie Patron, Przyjaciel lub dowolną prenumeratę jednorazową, aby móc przeczytać cały artykuł. Prenumerując wspierasz Przegląd Bałtycki! Przeczytaj dlaczego to ważne »

Wybierz i zamów »

Dostęp jednorazowy

Jeśli już prenumerujesz, zaloguj się.


NEWSLETTER

Zapisz się na newsletter i otrzymaj bezpłatną 30-dniową prenumeratę Przeglądu Bałtyckiego!